مراحل مربوط به طراحی سازه
نوشته شده توسط : saeed

مراحل مربوط به طراحی سازه به بخش های مختلفی تقسیم بندی می شود. در واقع این فرایند باید توسط افراد حرفه ای و مهندسان ماهر که در دفاتر طراحی فعالیت دارند، انجام شود. در غیر این صورت ممکن است، سازه هایی در پایان کار داشته باشیم، که به شکل غیر اصولی طراحی شده اند. در ادامه قصد داریم به بررسی این موارد بپردازبم.

 

آشنایی با مراحل مربوط به طراحی سازه

در ادامه قصد داریم، مراحل طراحی سازه را به شکل اجمالی مورد بررسی قرار دهیم.

§         تهیه نقشه معماری

در اولین گام از این مرحله مهندسان پیش از این که طراحی سازه را شروع کنند، نقشه های معماری را با دقت مورد بررسی قرار می دهند. آن ها قبل از طراحی باید مواردی مانند نوع خاک، محل ستون ها، گزارشات مکانیک خاک، محل بازشوها و درز انقطاع را مورد بررسی قرار دهند. همین امر باعث می شود، سازندگان ساختمان از قبل این مدارک را آماده کنند.

§         مدلسازی اولیه

یکی دیگر از مراحل مربوط به طراحی سازه مدلسازی در ابتدای کار می باشد. در این بخش از کار با استفاده از نرم افزار طراحی اولیه را با رویکرد تعریف مقاطع، ترسیم کردن المان های کار، را به همراه بارگذاری سازه را انجام می دهند.

§         طراحی اعضای سازه

پس از اینکه مدل سازی انجام شد، طراحی و تحلیل سازه انجام می شود. در این حالت مهندسان متخصص بر اساس رعایت همه قوانین ساخت و ساز میان اقتصاد و ایمی توازن لازم را ایجاد می کنند. نکته ی مهم اینکه سازه باید کمترین هزینه ساخت را به دنبال داشته باشد.

§         مدلسازی دقیق بر اساس نقشه های فاز دو

در این بخش از مراحل مربوط به طراحی سازه باید بدانید، که مهندسان معماری در هنگام ترسیم نقشه های اولیه هیچ گونه اطلاعی از ابعاد ستون ها، تیرها و غیره را نداشته اند. بعد از ایجاد طرح اولیه اطلاعات لازم به مهندسان داده می شود، تا با استفاده از محاسبات دقیق تر نقش فاز دوم اجرا گردد.

 

§         رسم نقشه های اجرایی سازه ها

ترسیم نقشه های اجرای بی شک به عنوان مهمترین بخش از طراحی سازه ها به شمار می رود، در این شرایط همه مواردی را که تیم طراحی در نظر دارد، به کمک نقشه ها به تیم اجرایی انتقال داده می شود. همین امر باعث شده، که نهایت دقت در ترسیم نقشه ها به کار گرفته شود. زیرا کوچکترین اشتباهی منجر به بروز خسارات هنگفت می شود.

§         تهیه دفترچه محاسباتی سازه

این بخش به عنوان پایان بخش محاسباتی سازه ها می باشد. مواردی که در این دفترچه ذکر شده است، همه ی فرضیات و روش هایی را که برای طرح سازه به کار رفته است را ثبت می کنند. در صورتی که تغییراتی برای آینده در این سازه ها ثبت شود، به وسیله این دفترچه میزان استحکام و پایداری بنا تعیین می شود.

§         مهر و امضای مهندس سازه

برای تایید مراحل مربوط به طراحی سازه باید طرح ارائه شده برای سازه توسط محاسب یا از طریق یک دفتر مهندسی مورد تایید مهر و امضا شود. این مهر به منزله ی تایید محاسبات می باشد.

مراحل یاد شده مربوط به محاسبات می باشند، از این پس نوبت به اجرای مراحل تاییدی و قانونی می رسد. بنابراین طرح باید در طی سه مرحله ی دیگر که ذکر می شود تایید گردد.

  • در ابتدا فایل و نقشه ها را برای بررسی به شهرداری ارسال می کنند.
  • کنترل طرح در نظام مهندسی و تطبیق آن با حدود آیین نامه در این مرحله ایرادات مشخص می شود.
  • مرحله ی پایانی اصلاح مجدد طرح و اصلاح نهایی، در صورتی که همه نکات سازمان نظام مهندسی انجام گرفته باشد، طرح مورد تایید است.

سخن پایانی

در این مطلب به بررسی مراحل مربوط به طراحی سازه پرداختیم. با توجه به اهمیت موضوع لازم است، افراد برای طراحی سازه ها به دفاتر مهندسی معتبر نظیر نگار تارادایس مراجعه نمایند. 

 





:: برچسب‌ها: طراحی معماری و مدیریت ساخت،بازسازی و دکوراسیون داخلی،طراحی و ساخت آشپزخانه،نگار تاردایس ,
:: بازدید از این مطلب : 11
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : سه شنبه 5 فروردين 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: